De voedselvoorziening in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, provincie Oost-Vlaanderen) - 1. Beenderen onder een keukenvloer (1450-1550 A.D.)

TitelDe voedselvoorziening in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, provincie Oost-Vlaanderen) - 1. Beenderen onder een keukenvloer (1450-1550 A.D.)
PublicatietypeTijdschriftartikel
Publicatiejaar1993
AuteursErvynck, A, Van Neer, W
Titel van het tijdschriftArcheologie in Vlaanderen
Volume of jaargangII
Begin en eindpagina's419-434
Trefwoordenabdij, archeozoölogie, voedselvoorziening
Samenvatting

Onderzoek in de keuken van de abdij ; ontstaan van de context 1450-1505
Schelpdieren, vissen, amfibiën en vogels, zoogdieren , uitgestorven vissoorten, tafonomie, Vlees of vis ? , lokaal gevangen en aangevoerde vis, visconsumptie doorheen het jaar, visconsumptie in de Vlaamse abdijen, voedsel voor de monniken

Citation KeyErvynck:1993ad
VerantwoordelijkeAERVYNCK, CAI SMORTIER